x

Porada
dnia

Kawa wypłukuje szkodliwe substancje.

Palarnia kawy

Jakość kawy Rigello jest dla nas najwyższym priorytetem. Dlatego właśnie dbamy o nią na każdym etapie produkcji: od wybrania odpowiedniej plantacji, przez transport i wypalanie ziaren, aż do pakowania paczek, które trafią w Twoje ręce.

1. Selekcja i dobór ziaren

Pierwszy etap to dobór i selekcja odpowiednich ziaren na wybranych, zaufanych plantacjach. Kiedy wyselekcjonujemy odpowiednie ziarna i upewnimy się, że są one najwyższej jakości dopiero importujemy je do Polski.

2. Odpowiednia mieszanka

Wyjątkowość naszych kaw wynika między innymi z dbałości o odpowiednio przygotowane dla danego rodzaju kawy mieszanki. Kawy odpowiednich gatunków łączymy w starannie dobranych proporcjach, tak by każdy mógł znaleźć swój
ulubiony smak.

3. Wypalanie kawy

W naszej palarni stosujemy nowoczesne piece profilowego wypalania Diedrich. Dzięki nim Twoja kawa będzie zawsze tak samo wypalona, a co za tym idzie – zawsze będzie miała taki sam smak, jak ten który zapamiętałeś za pierwszym razem.

4. Leżakowanie i wypalanie

Świeżo wypalona kawa leżakuje w odpowiednich warunkach przez 48 godzin. Właśnie w tym czasie utrwala się jej charakterystyczny smak i aromat. Później pakowana jest w odpowiednio dobrane opakowania, które gwarantują utrzymanie świeżości przez co najmniej 2 lata.

5. Kontrola jakości

Każda gotowa paczka wychodząca z naszej palarni jest poddawana rygorystycznej kontroli jakości. Trafi w Twoje ręce tylko jeśli mamy pewność, że to 100% kawy
w kawie, gdyż tylko wtedy będzie to prawdziwa przyjemność bez limitu.