Certyfikaty

Certyfikaty na Twojej świeżo palonej kawie Rigello

 

Palarnia kawy Rigello od wielu lat uważana jest za synonim jakości i unikalności produkowanych mieszanek kawowych. Nad utrzymaniem najwyższej jakości naszych produktów czuwa grono specjalistów, którzy podejmują decyzje o wyborze odpowiedniej plantacji kawy, selekcji ziaren oraz kontroli procesów związanych z ich paleniem, a następnie produkcją mieszanek kawowych.

Jednym z najlepszych sposobów na sprawdzenie jakości ziaren kawy, rodzaju plantacji, z której jest zdobywana, czy też wymogów produkcyjnych, jest prezentacja zdobytych certyfikatów jakości. Rigello jako polski producent kawy z pasją dąży do tego, by produkcja ziaren kawy przebiegała w sposób zrównoważony zarówno dla środowiska, jak również dla społeczeństwa. Dbamy nie tylko o dobro, które oferuje nam Matka Natura, ale także o komfortowe warunki pracy osób, które biorą udział w procesie produkcji najlepszej świeżo palonej kawy.

Jesteśmy dumni, mogąc pochwalić się spełnieniem najwyższych standardów jakości ziaren zielonej kawy, które przekładają się na uzyskanie przez markę Rigello licznych certyfikatów oraz wyróżnień.

Certyfikat ekologiczny BIO

 

Świeżo palona kawa Rigello posiada certyfikat rolnictwa ekologicznego Unii Europejskiej. Kawa BIO, którą oferujemy, produkowana jest na podstawie ziaren wyłącznie z ekologicznych upraw, pozbawionych chemicznych środków ochrony roślin oraz nawozów sztucznych. Plantacje, z którymi współpracujemy, dbają o tradycyjne metody zbierana ziaren, co sprawia, że jesteśmy w stanie dostarczać naszym klientom najlepszą kawę ekologiczną BIO, będącą gwarancją intensywnego smaku i niepowtarzalnego aromatu.

Certyfikat HACCP

 

Palarnia kawy Rigello pomyślnie wdrożyła międzynarodowy system zarządzania jakością produkcji HACCP, który stawia nas w czołówce najlepszych producentów kawy w Polsce. Szczególną troską obejmujemy kwestie jakości oferowanej przez nas kawy zielonej, jak również bezpieczeństwo procesów związanych z jej produkcją i dystrybucją, dbając o ich nieustanne udoskonalanie. Kierujemy się Dobrymi Praktykami Produkcyjnymi, dzięki czemu nasi klienci mogą mieć pewność, że wyprodukowana przez nas kawa ziarnista jest bezpieczna dla ich zdrowia i spełnia wszelkie normy produkcyjne.

Certyfikat FRC

System FRC to pionierskie rozwiązanie wdrożone przez nas w celu lepszego zarządzania jakością procesów produkcyjnych. Kluczową kwestią jest produkcja mieszanek kawowych wyłącznie na podstawie bieżących potrzeb naszych kontrahentów, bez konieczności gromadzenia zapasów. Zwracamy szczególną uwagę na to, by dostarczana przez nas kawa zachowywała oryginalny smak i aromat, stając się gwarancją sukcesu zarówno naszego, jak również naszych kontrahentów sprzedających własną markę kawy.

Certyfikat Gluten Free

Posiadamy licencję na Znak Przekreślonego Kłosa, stanowiącego część Europejskiego Systemu Licencyjnego. Na życzenie kontrahenta oznaczamy etykietę opakowania kawy gluten free marki Rigello specjalnym znakiem, dzięki któremu klienci mają pewność, że nabywane przez nich produkty są bezpieczne i wolne od glutenu. Dzięki certyfikatowi Gluten Free jesteśmy w stanie sprzedawać najlepszą kawę bezglutenową zarówno w kraju, jak również na granicą.