Kawa Ekologiczna

Kawa organiczna – ekologiczna ziarnista

Smakosze kawy coraz częściej szukają mieszanek powstających w najstaranniejszy i jak najbardziej naturalny sposób. Odpowiedzią na ich potrzeby jest ekologiczna kawa ziarnista. Wypalana jest z ziaren, które pochodzą z upraw mających certyfikat eko. Tego rodzaju uprawy są wolne od sztucznych nawozów i pestycydów. Oczywiście miejsce w którym rośnie kawa organiczna, sposób jej uprawy oraz późniejsza obróbka mają niebagatelne znaczenie dla smaku oraz wartości, które trafiają w naparze do Twojej filiżanki. Kawy eko przepełnione są naturalnym smakiem i nie zawierają szkodliwych substancji.

kolejny krok

Sklep z kawą ekologiczną

Rigello to sklep z kawą ekologiczną, w którym znajdziesz różne mieszanki kaw organicznych. Możesz wybrać 100% Arabicę, która jest kompozycją najlepszych ziaren pochodzących z ekologicznych upraw w Hondurasie. Jeśli oczekujesz od kawy pobudzenia postaw na mieszanki z dodatkiem indyjskiej Robusty. W wariancie Espresso Bio znajdziesz 50% Arabiki i 50% Robusty. Przypadnie do gustu miłośnikom gorzkiej czekolady, prażonych orzechów oraz karmelu, którzy oczekują natychmiastowego pobudzenia. Crema Bio również będzie pobudzać, ale ze względu na 30% zawartość Robusty jest nieco słabsza w działaniu. Miłośnicy smaku, a niekoniecznie solidnej dawki kofeiny powinni postawić na łagodną kawę Arabica Bio.

Kawa ekologiczna mielona

Zwykła oraz ekologiczna kawa smakują najlepiej kiedy jej ziarna mielisz tuż przed przyrządzeniem naparu. Jeśli jednak nie masz młynka możemy przygotować kawę mieloną dla Ciebie. Wystarczy, że wrzucając wybrany rodzaj kawy organicznej do koszyka określisz styl mielenia. Jest on dopasowany do sposobu w jaki będziesz parzyć kawę. Cold brew określa mielenie na grubo i sprawdza się przy parzeniu kawy na zimno. Styl espresso oznacza mielenie na drobno idealne do zaparzania kawy w kawiarce. Jeśli przygotowujesz kawę w dripperze postaw na mielenie filter, które jest dość grube jednak drobniejsze niż to w stylu french press. Najdrobniejszy sposób mielenia to turkish – jest bardzo drobny tzw. “na mąkę” i sprawdza się do zaparzania kawy bezpośrednio w kubku, filiżance lub szklance.

X
0
    0
    Koszyk
    Twój koszyk jest pustyPowrót do sklepu
      Oblicz koszty dostawy
      Zastosuj kupon
      Dostępne kupony
      ugmmex39 Uzyskaj 20,00  zniżki Kupon testowy 001

      Subscribe to our newsletter

       

      Subscribe to our newsletter